Nyheter

Den 25/12 2005: Julfirandet är i stort sett över. Det har gått alldeles utmärkt utan klappar. Rekommenderas.

Återstår att överleva nyår. Vi får se om jag och min syster, som hälsar på från England, blir bjudna till nån fest.

 

Den 16/12 2005: I helgen var jag på en mycket trevlig supé i arrangemang av Glädje och Liten. Albin och Snick hade med sig presenter åt värdarna: En gipskanin åt dem var, komplett med hammare och hushållsduk för att samla upp skärvorna.

Ett par dagar senare trillade jag över den här sidan. Albin och Snick: Den här är till er!

 

Den 13/12 2005: Nä, jag firar inte Lucia på nåt särskilt sätt.

Det här är mitt hjärtligaste länktips på länge: Sjukvårdsrådgivningen.se. Efter att ha sett en artikel i dagens Skånskan, som jag ju delar ut, misstänkte jag att jag utvecklat psoriasis. Detta tog jag med stilfullt jämnmod och en smula sorg över min förlorade hudfriskdom. Nu när jag besökt sjukvårdsrådgivningen lutar jag dock åt att det är nässelutslag, orsakat av vinterkyla och långa varma duschar. Mmm, långa varma duschar...

Hur som helst: Nässelutslag verkar i princip vara jämställt med torr hy. Det försvinner av sig självt och är inte alls att betrakta som en obotlig, livslång plåga. Tack, sjukvårdsrådgivningen!

 

Den 7/12 2005: Lördagens fest var väldigt trevlig. Potatisgratängen var en succé, det var många härliga gamla och nya bekantskaper här och jag gav bort två av tre existerande utskrifter av min refuserade diktsamling Regelvidrig.

Paul Ström stod i baren och försåg oss med drinkar som hette Christer Pettersson, Janis Joplin och Kellys mamma, för att nämna de sliskigaste. Palle är som många av er vet fotograf, så nu är ert svineri dokumenterat här. Jag får passa på att påminna om att Palle också är den som tagit samtliga bilder på Tupplurs fotosida.

Och sen har jag tagit det lugnt. Städat bort det värsta, delat ut Vårt Malmö utöver alla andra tidningar, sovit till så sent på kvällarna att jag inte vågat gå ut med glaskrossen av rädsla för att väcka folk, samt spelat en del Zelda: The Wind Waker.

Och så ett litet webbspel: Monster Vikings.

 

Den 2/12 2005: Imorron, lördag, är det stor mingelfest på Kollektivet Ensam. Kom hit! Vi bjuder på experimentell potatisgratäng.

Jag har just blivit klar med lejonparten av min kritikläsning av en ung norrbottnings science fictionroman, så det är en seriös avbockning i min göralista.

Mina göralistor blir allt kortare. Det kan vara för att jag blivit bättre på att göra saker genast istället för att skriva ner dem. Eller för att jag äntligen börjar hinna ifatt. Eller för att jag börjat sätta göralistegöromålen framför tid och respekt för mina kollektivkompisar. De har klagat, och de menar det.

Personligen tror jag att det är lite av varje. Det borde innebära att orsakerna tar ut varandra, så att det blir bättre framöver.

Vi ses!

 

Den 16/11 2005: Många bra saker nu. Till att börja med har jag äntligen laddat upp min gamla Warcraft III-karta Enter Slukko till en sida där communityn hittar den. Den har fått 42 nerladdningar och blivit betygsatt tre gånger. Två betyg till så visas snittet och kartan får sin preleminära dom. Kul! Om jag inte hade annat för mig skulle jag kunna snöa in på kartmakande. Här är vad jag skrivit om Enter Slukko på Tupplur tidigare.

Vidare testade jag lite nya husregler till Risk med ett gäng kompisar i söndags, och jag blev väldigt nöjd. Jag kommer dock inte att lägga ut reglerna på Tupplur i det närmaste. Ingen läser andras husregler på nätet. De kan vara intressanta - för den som är intresserad av speldesign - som illustration till mina segervillkors- och belöningsresonemang, så jag kanske återkommer till det här.

Och så har jag varit på smygpremiär för Serenity
Många i publiken hade hängslen, bruna rockar eller cowboyhattar. Minst två personer hade hemstickade mössor av samma slag som hårdingen Jayne får av sin mamma i tv-serien som föregår filmen. Någon har sagt åt mig att nördskap är kärlek. Jag lutar allt mer åt att det är den bästa sorten.

Två saker hindrar mig från att skriva allt jag tycker och tänker om Serenity: Min tid och min ovilja att hypa ihjäl filmen för er. Jag vill ändå säga att Joss Whedon har klarat den knepiga utmaningen att bygga vidare på serien och samtidigt skapa något som fungerar självständigt. Det blir rätt mycket exposition i dialogen i början, men även detta funkar. Se filmen, annars kommer jag aldrig att förlåta er. Den går på Sandrews.

För det fjärde har jag min gamla men hållbara novell Gnomgissel i fantasytiskriften Mitrania, nummer 3. Detta efter att novellen placerat sig i en novelltävling på grund av "den mystiska stämningen". Det är inte det omdöme jag skulle föreställt mig, men det är roligt att höra oavsett. Intressant, för övrigt, att samma nummer innehåller en intervju med Inger Edelfeldt, som jag nämnt vid ett par tillfällen här på sidan.

Sist och störst av de bra sakerna: Det tycks vara klart att jag kommer att ge fyra föreläsningar i speldesign vid Malmö högskola i vår. Det är de bästa av mina designkunskaper och idéer som jag kommer att kunna ge en värdig förpackning och leverera till en stor, intresserad publik. Tjo!

Två länkar för att fira: Ett storslaget bildspel från Hubbleteleskopet och ett trevligt nätspel, Jedi trainer.

 

Den 12/11 2005: Jag brukar inte göra såhär, men en artikel av Salman Rushdie (i dagens Sydsvenskan, tror jag) gjorde intryck på mig. Tydligen kommer hundratusentals människor att frysa ihjäl i Kashmir om inte mer hjälp kommer mycket snart. Besök Röda korsets hemsida för smidig donation. Ja, det har redan kommit in en del pengar, bland annat genom en gala i TV4, men det behövs mer. Kan TV4-tittarna donera 40 miljoner kan väl Tupplur-besökarna.

 

Den 11/11 2005: Frostbiten ser riktigt bra ut. Betyder det här att vi kommer att få påkostade svenska fantastikfilmer från och med nu?

 

Den 10/11 2005: Äntligen! Jag har just uppdaterat min länksamling för första gången på länge. I stort sett med valda länkar från den här sidan. Sidan är nu också tillgänglig från engelska Tupplur.

 

Den 10/11 2005: Nina Björk driver en intressant debatt just nu. I dagens DN Kultur har hon en artikel som ifrågasätter vänsterns och likhetsfeminismens vurm för frihet och jämställdhet genom heltidsarbete och dagisplatser. Detta är intressant eftersom hon fortfarande övertygar som vänsterdebattör och likhetsfeminist.

Björk är bra. När jag tillfrågades om mina idoler nyligen glömde jag henne, men hon ska vara med. För hennes förnuft och förmåga att kommunicera sina idéer.

Andra idoler, utan särskild ordning:

Erik Granström, bordsrollspeldesigner och författare

Joss Whedon, manusförfattare och producent

Scott McClound, estetiker och serietecknare

Alyson Hannigan, skådespelare och kvinnan på min dörr

Inga datorspels- eller boardgamedesigners på här listan, och inga estradpoeter. De finns i mängder bland mina bubblare, dock.

Kvinnan på min dörr? Jo: före Alyson har Michelle Rodriguez och Inger Edelfeldt suttit på dörren till mitt rum. Innan jag dricker ur den röda muminmuggen ska dock Kvinnan på min dörr också ha en bild av mig på sin dörr, eller motsvarande.

Det röda muminmuggen? Vad betyder det?

Dagens webbspel: Turbo Tanks.

 

Den 7/11 2005: Mina poetkollegor i Ordkommissionen ordnar en kväll på Café Barbro på onsdag, från klockan 19. Jag kommer förmodligen att sitta i publiken, om jag inte skulle vara oahanterligt trött vid tillfället.

 

Den 24/10 2005: Nu har jag rest i tiden igen, eller möjligtvis satt fel månad på de senaste tre bloggarna. Oktober ska det vara.

Det här är fascinerande och möjligtvis lite oroande. Titta på filmen högst upp: Den utvalde. Är Uppsalas stundentvärld en så sluten subkultur att man nu kan göra en thriller där en ung polis placeras "på insidan"? Alltså bland studenterna. En av de 28000 är mördaren. Jösses. Jag menar, det brukar ju vara huligankretsar, motorcykelgäng och maffian som man måste infiltrera.

Jo, jag har varit uppsalastudent. I fyra år, till och med. Lite slutet känns det, i synnerhet om man flyttat dit från Haparanda och inte bott på fler ställen. I salen man ser i trailerns början har jag skrivit tenta eller varit på föreläsning. Det verkar vara opraktiskt som polisiär metod, dock. Jag kan inte påstå att jag hade koll på alla potentiella mördare på mina kurser eller ens på min korridor.

Och så ett speltips: Slay, ett enkelt dragbaserat strategispel med klar gestaltning och originell spelmekanik. Det är shareware, men redan gratisdelen är väl värt en nerladdning om du är intresserad av genren.

I september gjorde jag en perfekt tidningsbärarmånad. Inte en enda reklamation från abonnenterna. Tjo!

 

Den 15/10 2005: Tuff liten film.

Jag är bjuden på fest. Jag funderar på att gå i något annat än svart munkjacka och grönbruna byxor med fickor på sidorna.

 

Den 12/10 2005: Apropå Serenity.

 

Den 11/10 2005: Har just skickat en uppdaterad version av min artikel om varför vi gillar spel till spel2.se, och nu känns det lite som att komma ut i ett vacuum. Jag jobbade rätt intensivt med den ett tag, och nu har min dygnsrytm precis stabiliserat sig, så jag är inte trött heller.

Fast bara lite vacuum, ändå. Jag har lovat att skriva om speldesignern Ernest Adams, och så har jag en större textkritikgrej.

Nu något viktigare. Serietecknaren och -teoretikern Daniel Merlin Goodbrey har startat en ny religion. Bekänn er!

 

Den 8/10 2005: Jag får ta tillbaka det jag just sa. Nu såg jag i i torsdagens DN att Serenity kommer till Sverige i November. Jamen då så! Kanske också McKean/Gaimans Mirrormask?

 

Den 8/10 2005: Jag hittade en intervju med både Neil Gaiman och Joss Whedon. Måste vara knepigt att göra en sån utan att mäta dem mot varandra. Fler än jag har båda samtidigt bland sina idoler.

Det är genant att varken Mirrormask eller Serenity visas på svenska biografer.

Min dygnsrytm just nu: Förvirrad. Jag sover både på morgonen och på kvällen.

 

Den 3/10 2005: Idag har min sista krönika i UNT varit i tryck. Lite skönt. Det var inte mitt beslut att sluta skriva för dem, men just nu känns det mindre som om jag fått sparken och mer som om jag avslutat något, som en roman eller en försenad c-uppsats. Jag är belåten, alltså. I och med att jag dessutom tar ledigt från att läsa poesi på scen i höst kan jag koncentrera mig på att vara speldesigner och -skribent. Skönt.

Det här borde jag ha skrivit i morse med tanke på att jag har haft rekordmånga besök idag: Om du vill ge mig en övergripande kommentar till min gärning som uppsalaskribent blir jag förstås hjärtligt glad. Adressen finns här.

Och så har jag upptäckt en utmärkt webbserie igen. Unshelved, om en syrlig bibliotekarie och hans arbetsplats.

 

Den 23/9 2005: Dagens recept: Avslagen coca cola. Häll upp så det brusar ordentligt. Vispa med en gaffel tills det mesta av kolsyran verkar vara borta. Du kan dessutom ställa in glaset i kylen ett tag. Drick utan nånting till.

Ja, jag har maginfluensa sen några dar. Igår blev det värre, men nu har jag i alla fall haft vett att sjukskriva mig. Jag tycker mig se viktminskningen i mitt ansikte. Ganska långt från att göra en Christian Bale, men ändå intressant.

Jag börjar nog äta igen ikväll. Frukostmiddag när jag stiger upp. Ser fram emot det. Inatt dricker jag cola.

Poesihösten har börjat med Ord på scens picknick på Café Barbro i onsdags. Bra arrangemang och bra scenpoesi, som alltid. SVT var där och spelade in Marie Pettersson läsning av hennes legendariska "Tjejer har ingen humor".

Nummer 3 av tidskriften Komma är äntligen här. Jo, jag medverkar. Fast bäst av det jag läst hittills är Sam J Lundwalls fyra korta, sublima texter ur ett verk under arbete. Här går man omkring och tänker på honom som redaktör.

 

Den 12/9 2005: Igår gjorde jag ett inlägg i Albins gästbok apropå hans uppmaning till genusfritt språkbruk. Intressanta frågor, och Albin och jag har tillräckligt lika värderingar för att det ska vara värt att föra en dialog men tillräckligt olika för att aldrig bli helt överens. Just nu har han sista ordet, men vänta bara!

Tips om nåt helt annat: På onsdag kommer den världsberömde speldesignern Ernest Adams till Malmö högskola och föreläser. Plats är Stora hörsalen på K3 (Beijerskajen 8, Malmö). Seminariet börjar 11.30.

 

Den 11/9 2005: Dygnsrytmen är trasig efter några illa timade sammanträffanden och alltför varma dagar för bekväm sömn. Det gör inget. Jag har varit duktig nog i veckan och tar det lugnt nu.

I fredags skickade jag in min näst sista UNT-krönika. Den innehåller en smula populariserad kognitionspsykologi. Bland annat skriver jag: "Katja Claesson vid psykologiska institutionen i Uppsala säger att skam är ett sätt för oss att inse att vi agerat fel i en social situation."

Tyvärr är detta för slarvigt. Ordvalet "inse" får det att låta som om vi förstår nåt när vi skäms. Det gör vi inte nödvändigtvis. Det är en känsla, och vi kan behöva hjälp för att förstå den på ett konstruktivt sätt. Där är Katja Claesson bra att ha.

Krönikan är på Upsala Nya Tidnings Likt och Olikt-sida på måndag.

UNT bygger om och slänger ut skribenter som inte bor i Uppsalatrakten, till exempel mig. Om du är UNT-abonnent och blir väldigt upprörd är det redaktionschef Ingrid Lindgren du ska protestera hos.

Om du däremot bor i Skåne kan du hoppas att jag nu ser till att få skriva för en tidning vi läser här nere.

Nu något viktigare: Flyktingamnesti 2005. Skriv på här.

Och så ska vi ha spel. Det var Liten som ursprungligen tipsade mig om ett av spelet på Orisinal, men det var inte förrän nyligen jag tittade närmare på sidan. Här finns inte mindre än 56 sockersöta webbspel i en häpnadsväckande reklamfri miljö. Grafiken är i en professionell och sammanhållen stil, musikvalet utmärkt och kontrollerna i regel nyskapande. Du som spelat allihop får gärna skicka en topplista.

 

Den 1/9 2005: Har haft ett par sociala veckor. Föräldrar och syster har varit på besök, och under Malmöfestivalen har jag träffat nya och gamla vänner och haft det väldigt trevligt.

Min gamla fantasynovell Gnomgissel har vunnit en hedervärd femteplats i tidskriften Mitranias tävling. Kul! Jag har länge tyckt att den förtjänar läsare. Kanske precis så många den får nu.

Och så har jag upptäckt ett nytt webbspel, kanske det snyggaste hittills: Galvanizer! Det är kort. Man kan spela igenom det flera gånger.

Augusti var bra.

 

Den 16/8 2005: Hade en bra helg. På fredagen gjorde jag en tung inlämning av specifikationer till Stray Hero, spelprojektet jag jobbar på för Aescapia. Berättar mer om det senare.

Så snart jag fått iväg mejlet kunde jag gå på kräftskiva, och därefter till en nattklubb, helt gratis i och med fritt inträde och en bjudöl av min kollektivkompis Fredrik. Jag har aldrig varit så full under ett tidningsbärarpass som den lördagmorronen, men alla tidningar hamnade rätt ändå.

På lördagen var det lat videokväll med pizza hos en kompis i lund, följd av rollspelssöndag hos chefen/medarbetaren på Aescapia. Ge mig fler såna helger!

Nu har jag alltså spelat AD&D 1st edition, 26 år sent och nio år efter att jag senast var med i en spelargrupp. Kul att återuppta en gammal passion och samtidigt lära känna en fundamental klassiker närmare.

Klassisk AD&D är roligt. Principen att reglerna ska lysa igenom hela tiden gör att man får ett underhållande gameplay, på samma sätt som i bättre boardgames. Target Games/Äventyrsspel, som var mina gudar när jag var i yngre tonåren, försökte smutskasta den här sortens spelande samtidigt som de lanserade sina egna elefantsjuka versioner av Basic Roleplaying-systemet.

Det där lät bryskt. Jag kan säga mycket om Äventyrsspel, inklusive försonande saker, men vi tar det kort: Om Drakar och Demoner Expert inte hade varit så inspirerande och samtidigt så bristfälligt hade jag inte varit speldesigner idag.

Ja, jag säger det igen: Jag är speldesigner, oavsett vad jag lever på.

Nu familjenytt. Min syster har avslutat sin fyraåriga grafikerutbildning i England. Se konsten på hennes nya sida, 3Dtroll! Chefa på Bethesda eller Bioware och anställ henne!

Vidare är det dags för en ny text på Tupplur. Bakgrunden är att någon på en mejlinglista för fantasitkintresserade undrade vilka "regler" som gäller för odöda, och om man får bryta mot dem.

Detta gick jag igång på, och nu publicerar jag inlägget här i stort sett oredigerat. Jag är gräsligt belåten.

 

Den 31/7 2005: Hittade ett annorlunda litet nätspel, tydligen av samma folk som gav oss Tontie (som för övrigt är uppdaterat och annorlunda). Intressant att man lånat gestaltningen av Zelda och liknande datorrollspel, inklusive nyckelsamlande och karaktärsuppbygnad medelst monsterslagsmål, medan spelmekaniken bara handlar om att göra åtta saker i rätt ordning. Lycka till!

 

Den 25/7 2005: Var på grillfest igår. Mycket trevligt. Pratade med ett par veganer. Det känns märkligt att en vegan kan tycka att det är okej att äta en sojakyckling. Ni vet, en helt vegetabilisk kopia av en grillad kycklig. Jag tror att benen är av socker. Jag menar, jag äter inte sojaspädbarn.

Antagligen tänker jag fel.

 

Den 20/7 2005: Det finns kaniner i Annelund, det bostadsområde jag delar ut tidningar i. Varje natt ser jag åtskilliga som skuttar över vägarna och gårdarna.

Vad äter vilda kaniner? Vanligt gräsmattegräs, eller nåt som tar slut betydligt snabbare? Jag har sett en nafsa i sig kronbladen på en blomma i en rabatt. Hur många kan kaninerna bli innan de drabbas av svält och sjukdomar, och gulliga små kadaver kantar trottoarerna?

Jag tycker att man borde plantera in räv och varg i Annelund för att återställa balansen. Eller lo. Lokatter vore kul att se varje natt.

Ny webbserie: Iharthdarth. Börjar här. Man måste kunna sin Star Wars och ha en viss sorts humor. Tips från Katta.

 

Den 12/7 2005: Såg Sin City igår. Är den filmen ett odistanserat utlopp för svårmodiga machofantasier eller tvärtom en parodi på allt sånt? Båda samtidigt, skulle jag säga. Kan jag rekommendera den? Ja, om du är intresserad av formen (säreget hårdtuschad tecknad serie direktöverförd till novellfilmscollage med riktiga skådisar) samt gillade originalserierna och fortfarande försöker komma underfund med varför. Annars nej.

Och så har jag äntligen avslutat Final Fantasy 7, med hjälp av ren envishet. Nej, jag kan inte rekommendera någon att börja spela det 2005, åtta år efter att det kom. Det var säkert visuellt häpnadsväckande då, men nu känner jag framförallt allt att utforskandet av världen och sökandet efter skatter bygger på trial and error-principen snarare än på något strategiskt gameplay. Om man ändå blev ledd vid handen genom en bättre berättad handling, som i Final Fantasy 9.

Nu spelar jag Dark Chronicle (Även känt som Dark Cloud 2). Det är bra.

Annat som hänt den senaste tiden: Spelat boardgames två kvällar med bror och kompisar. Planterat om åtminstone en del av blommorna. Blivit nonchalerad av en bartender på Gökboet vid Lilla torg. Bra, bra och dåligt.

Usch, jag vill aldrig mer gå till dyra ställen med trendiga gäster och cool personal.

 

Den 29/6 2005: Penny Arcade delar min inställning till sommaren.

Allvarligt talat, maj, som väl kan räknas som en sommarmånad i Skåne, samt augusti är okej. Juni och juli är som en stor, varm, gräspollenallergisk kokong. Vilket också är okej om man tar den omständigheten med ro.

Faktum är att jag ändå köpte en påse dillchips och några folköl och drällde in på en gårdsfest på midsommarafton, och det fanns jordgubbar där.

Mitt skrivbord är fortfarande kaotiskt och mina blommor dör i näringsfri jord i små krukor, och spelen är oavslutade. Hur som helst: Det här är en bra årstid för att ta itu med såna här saker.

Här är ett trevligt litet webbspel för den händelse du ändå skulle lida av akut sommartristess.

 

Den 22/6 2005: Låt säga att jag har två problem:

Ett. Hur ska jag fira alternativ midsommar? Att jag ska göra detta tycks oundvikligt eftersom min dygnsrytm, min sporadiska framförhållning, min skenande integritet och mitt nuvarande projekts absorbtionsförmåga förbjuder mig att äta jordgubbar på fredag.

Två. När ska jag unna mig själv att städa på skrivbordet, plantera om blommorna och spela färdigt System Shock 2 och/eller Final Fantasy 7?

Det här påminner om ett problem jag en gång hade vid en middagsbjudning. Hur skulle gästerna skära och bre smör på brödet utan att bränna sig på det, och hur skulle jag hålla brödet varmt tills gästerna bänkat sig?

Hari Seldons hologram säger det nån gång: "Lösningen är uppenbar."

 

Den 21/6 2005: Har blivit tillsagd om att jag återigen haft fel datum på mina senaste noteringar, samt rättat detta. Det här handlar säkerligen om min vanliga önskan om att tiden ska stå stilla.

Ett annat symptom är att jag börjat känna för att spela medelmåttiga actionspel från 1900-talet, som Shadowman och Dark Vengeance. Ve mig om jag ger efter!

 

Den 19/6 2005: Har just börjat lära mig göra animerade giffar i Image Ready. Det kan dröja innan jag tappar omdömet så mycket att jag lägger ut nåt på tupplur, men roligt är det! Det var det här man egentligen ville göra när man ritade små teckningar nere i hörnet på anteckningsblock och skapade rörelse genom att bläddra.

 

Den 16/6 2005: Jag tog just en titt på Speedtrees sida. Speedtree är middleware för att skapa utomhusmiljöer för realtidsbruk. Spel, alltså.

Det verkar bli mycket Speedtree för nästa generations spelkonsoler. Det finns en rejäl samling screenshots för kommande spel. Trevligt men likriktat. Nu har teknologin kommit fram till trovärdiga skogar, nåt som nån kallade en "helig graal" när jag jobbade i den dyra industrin för fyra år sen.

Så här är det förstås alltid. Teknologin styr spelens innehåll. Som tidningsbud och stadsbo tycker jag förstås att det vore skönt med artificiella skogar i rikligt dagsljus. Tack, technonissarna!

Hoppas nån lyckas göra ett roligt spel, bara. Elder Scrolls IV blir säkert gediget, men sannolikt inte så nyskapande.

 

Den 13/6 2005: Jag har postat diktsamlingen nu. Om två månader borde jag ha fått nån sorts svar.

För övrigt går Buffy från början i femman nu. Fredagar och tisdagar, om inte oftare. Piloten gick i fredags, så den har du redan missat, om du inte redan sett den, då.

För den som är intresserad av tecknader serier på nätet: Scott McCloud och Penny Arcades Tycho bråkar. Scott kallar Tycho "bully" eftersom Tycho kallar Scotts vänner knarkare och mähän (min översättning av "doofus" i plural). Tycho kallar Scott charlatan för att Scotts vision om "micropayments" över nätet för tillgång till webbserier tycks Tycho vara en dålig idé.

Hänger ni med? Det är riktigt hätskt.

Nu till poängen: Ett större seriekonvent stundar i San Diego, och både Scott och Tycho kommer att vara där. Tycho har gjort en iakttagelse om var hans och Scotts bås kommer att stå. Läs under rubriken On Drama en bit ner på sidan.

Okej, det här kanske bara är roligt om man är bekant med både Scott McCloud och Penny Arcade sen tidigare, har följt grälet samt har rätt sorts humor.

Här är en tredeje webserieartists strip om det hela.

Förresten, besök gärna Penny Arcade igen. Strax ovanför Tychos iaktttaglese om båsen finns ett foto från PA-tecknaren Gabes barndom. Säger nåt om spel och kärlek.

Det här urartade. Jag skulle bara nämna diktsamlingen.

Stackars Scott. Penny Arcade har säkert fler fans.

 

Den 5/6 2005: Dagens skrivbordsunderlägg kommer från Ursula Vernon, som många gånger förr.

Jag har jobbat på min diktsamling den senaste tiden: valt texter, redigerat, skrivit nytt, hittat på kapitlerubriker, valt bort texter, layoutat.

Nervigt att se hur saker jag skrivit, ibland för flera år sedan, blir delar av en helhet samtidigt som jag längtar efter att ta tag i andra projekt. Det gäller att inte släppa iväg samlingen innan den blivit så bra den kan.

I torsdags var jag på spelpub på ett dyrt ställe vid Lilla torg. Mycket trevligt att träffa andra spelutvecklare och ta en öl. Massive Entertainment var i numerär överläge, men där fanns också Oskar från Upside Studios, Steve, Linus och Patrik från högskolan, Erik från IGDA och Redikod och Per från ASGD.

Annan rolig nyhet: Jag har blivit tillfrågad om jag vill skriva för en ny svensk spelsajt. Mer designartiklar i stil med dem jag har på min spelavdelning och på gamedev.se.

Och imorron är det nationaldag. Du gamla du fria, tjohej. Här börjar och slutar mitt firande. Med tanke på att jag inte firar Påsk och försöker avskaffa Julen är det inte sannolikt att jag kommer att utveckla ritualer för en ny högtid.

Lägg till att jag är misstänksam mot de flesta grupptillhörigheter eftersom de är uteslutande lika mycket som inkluderande samt lägger en sorts hinna över individuella egenskaper och fritt tänkande. Det gäller också geografiskt baserade grupper. Det spelar ingen roll att jag tycker hyfsat mycket om det här landet och alldeles för sällan har lämnat det.

Nog pratat. Här är min senaste text från UNT.

 

Den 25/5 2005: Tillbaka från turnén sen några dar nu. Mollgan består av ohyggligt trevliga människor. De bråkade inte med mig ens när jag glömde saker på turnébussens tak eller låste oss ute från vadrarhemmet.

Mina läsningar drabbades av programmissar, och jag frös mycket och sov väldigt lite, men det var roligt. Kronobergs slottsruin kan vara den vackraste plats jag nånsin läst eller kommer att läsa på, åtminstone om publik ska ingå.

En höjdpunkt var Joakim Pirinens läsning just i slottsruinen senare samma dag. Handlade om fåglar, dissning av Evert Taube och imitiation av Hans Willius, allt skickligt framfört och absurt.

Trött nu. Vi hörs.

 

Den 19/5 2005: Såg Star Wars igår. Tyckte uppriktigt sagt att Episode II var mer stämningsfull, fast jag kanske är den ende som tänker så. Nå, ni kommer att se den i vilket fall som helst.

Väldigt många spelmoment i filmen, inklusive detaljerade jakter med olika fordon och regelbundna bosstrider. I synnerhet tvekampen mellan Yoda och kejsaren. Nä, det är inget direkt minus, men intressant att tänka på. Vi behöver inte enbart se det som ett sätt att tillrättalägga handlingen för spelets skull (nej, jag har inte spelat det): Datorspelen påverkar säkert genrefilmens estetik i vilket fall som helst och förser jaktscener och tvekamper med en användbar palett av actioningredienser.

För övrigt är det väl inte sämre om filmen anpassas till spelen än att spelen anpassas till filmerna. Det kan bli bra eller dåligt båda vägarna.

Skönt för stackars George att vara klar med det här. Och kul att han dissar sin namne så uppenbart i filmen.

Och för en stund sen såg jag pilotavsnittet till 4400. Välgjord, spännande idé, fast spretig än så länge. Man får känsla av de olika återvändarna vi presenteras för kommer att utgöra helt separata spår i handlingen. Agenterna är rätt mycket Mulder och Scully. Inte genom deras inställning till det övernaturliga, utan genom att de har tydligt definierade förhållningssätt till säkerhet kontra respekt för återvändarna som människor.

Det är ohyggligt lätt att associera till verklighetens terroristrädsla och medborgarkontroll i USA. Jag gissar på starkt fokus på etiska problem för agenterna och deras chefer under den fortsatta serien.

Imorron hänger jag med Mollgan till Eskilstuna för att läsa på Balstafesivalen. Jag kollade just programmet och konstaterade just:

1. Jag har 45 minuter på scen. Hoppas paus är inräknad.

2. Kung Henry uppträder samtidigt på en annan scen.

Dagen efter uppträder både Mollgan och jag på en festival i Växjö. Tillbaka på söndagen.

Det händer för övrigt saker i Malmö också: Kulturfestival i Folkets park på lördag. Mina medkommissionärer Andreas Möller, Linnea Horner och Rodmar Sandberg kommer att läsa. Jag har tyvärr inte reda på exakt tid och plats, men dräll iväg till parken, vet jag.

 

Den 14/5 2005: Nu har jag inte uppdaterat fast det funnits mycket att berätta om. Förra helgen var jag på slam-sm i Göteborg. Mycket roligt att upptäcka att jag kunde ha så roligt trots eller på grund av att jag inte tävlade själv.

För den som inte redan vet: Lagguldet gick till Malmö, som representerades av Albin Balthasar Lundmark, Marie Pettersson, Rauli Sulanko och Niklas Åkesson. Mycket av äran tillfaller förstås de tillresta supportrarna.

Det var mycket folk och skön stämning i fyra dagar. Vid den individuella finalen genomförde Marie kvällens näst sista läsning, och hundratals åskådare stod upp och vrålade sin uppskattning. När Kalle Haglund gick upp för att läsa efter henne stod han och skrattade en lång stund inför det omöjliga i att slå henne.

Otroligt nog gjorde han det ändå och tog hem guldet i den individuella tävlingen. En mycket värdig vinnare. Fast vi är många som av lokalpatriotiska, kompis- eller smakskäl tycker att Marie egentligen vann.

Något delvis annat nu: Bo Körling är i slamsammanhang känd som rutinerad toastmaster och arrangör av Borås open och SM i Avesta 2004. Joss Whedon är manusförfattare och skapare av bland annat Buffy the Vampire Slayer, Angel, Firefly och den kommande filmen Serenity. Som om det inte räckte har jag upptäckt att dessa två personer egentligen är en enda vars gärning då blir ännu mer imponerande:

Nej, det här är inte tramsigt.

Och i torsdags läste jag på Smålands nation i Lund, Erica Engdahls arrangemang, och igår var jag på Ord på scens sista kväll på Undomens hus för säsongen. Bra kvällar båda två. Roligt inte minst att Ord på scen rekryterat Simon Wretmark och Olivia Bergdahl, kända från slam-sm.

Nästa vecka jag läsa i Eskilstuna och Växjö, på torsdag respektive fredag. Jag hoppas kunna presentera fler detaljer innan.

Jag lovar, snart lägger jag upp nya texter och nya länkar.

 

Den 4/5 2005: Trevligt litet geografispel för uttråkade surfare.

 

Den 3/5 2005: Läsningen i fredags gick bra, tycker jag. Det var roligt att avsluta med en text som var radikalt mycket mer politisk än det mesta jag skriver. Fast jag borde kanske varnat publiken innan på nåt sätt.

Nästa läsning är på Smålands nation i Lund, den 12/5. Helt rätt eller helt fel scen för att hålla ett brandtal om medborgarlön?

Imorron åker jag till Göteborg för att titta på sm i poetry slam. Först tänkte jag att jag kanske är för stolt för att vara där när jag inte kvalat till malmölaget. Men äsch.

Vi ses i publikvimlet!

 

Den 27/4 2005: Trailern till Joss Whedons Serenity är uppe nu. Som fan av Buffy, Angel och Firefly (tv-serien som filmen bygger på) har jag höga förväntningar på Serenty. Svårt att bedöma utifrån trailern hur bra filmen kommer att leva upp till det.

 

Den 26/4 2005: Jag tog precis en... ja, ni vet, jag sov lite nu på eftermiddagen och drömde om vampyrer som någon bekämpade med solljus och en spegel, och sedan om en zombie med motorsåg. Ja, zombien hade motorsågen. Besvärligt.

Till ni som eventuellt gick till fredagens slamkval med förhoppningen att se mig på scen vill jag säga att jag är ledsen att jag inte kunde ställa upp. Kvällen var redan full och mer än så av tävlande som inte redan deltagit i ett tidigare kval.

Om ni fortfarande vill se mig har ni chansen redan nu på fredag, den 29, på Café Barbro, ungdomens hus, på Norra skolgatan 10. Albin sägs börja kvällen, och sen är det jag och så Mollgan, och Emil Jensen är finalen.

Det borde gå bra att kombinera detta med Ord som flyger eftersom det arrangemanget pågår 19-21 och vi börjar 21.

När jag just hade vaknat kom jag på att zombien kunde hänga ifrån sig motorsågen på övervåningen och smyga ner och överraska drömens hjälte som trodde sig vara säker på grund av det avlägsna motorljudet. Tokigt. Zombier ska inte kunna planera så lömskt, eller ens använda verktyg.

 

Den 19/4 2005: Det urbota problemet med textmallarna som gjorde mig mer trött och förtvivlad är jag ville erkänna är nu löst. En kompis gav mig ett råd (lägg .css som extension i textmallfilen och ladda upp sidan igen) som var precis rätt.

Jag tror att min kompis gärna håller sina superkrafter hemliga, så han får vara anonym här. Stort tack för hjälpen!

Tråkigare nyhet: Det finns inga garantier för att jag kan tävla i fredagens slamkval. Eftersom jag redan deltagit i ett tidigare kval går nya tävlande före, och om det är tillräckligt många sådana blir det inga platser kvar. Eventuellt sker lottning på plats. Det går inte att veta tidigare än så.

Läsningen jag skulle gjort på torsdag, den 21, på hotellet i Svalöv är INSTÄLLD, eller åtminstone framflyttad. Så var det med det.

Dygnsrytm nu: Ur fas. Jag lägger mig tidigt på kvällen och sover på natten, men när jag är vaken är jag trött. Å andra sidan får jag dagsljus. Jag har semester från tidningsbärandet nu.

 

Den 17/4 2005: Har just kommit hem från Borås Open. Vi var ett gäng från Malmö som bodde hos Rolf och Liselotte. Mycket trevliga. Tack!

Albin klarade sig bäst i tävlingarna med en delad femteplats. Inga segerpengar till Malmö, alltså, men vi är glada ändå.

Tupplur har bytt host och textmallarna har inte riktigt hängt med än. Därav Times new roman för tillfället. Det ordnar sig.

Trött nu. Må väl så länge!

 

Den 13/4 2005: Favorittippade Rauli vann sedermera en plats i Malmös Poetry Slam-lag med små mariginaler mot ett nytt stjärnskott, Emilie.

Dagens ungkarlsrecept: Snabbmakarkoner med en tärnad avocado och buljongsås. Glöm inte salt och citron på avocadon. Citron finns på flaska. Såsen kan du gott reda själv.

På fredag ska jag till Borås och tävla i poetry slam i dagarna tre. Hoppas jag får den placering förtjänar, oavsett vilken. Å andra sidan vore schysst om jag placerar mig ännu bättre med tanke på prispengarna.

Börjar den här sidan vara stor att ladda? Kanske borde dela den i två eller fler.

Kommande läsningar: Borås Open i helg, som sagt var, Svalövs hotell den 21 april, Malmös fjärde slamkval den 22 april, Café Barbro med Mollgan och Emil den 29 april, Eskilstuna den 20 maj, Växjö den 21 maj.

I dagarna har jag slappnat av och spelat Beyond Good and Evil. Mycket trevligt!

 

Den 5/4 2005: A Balrog... What an evil fortune. And I am already weary.

Jag har just bestämt mig för inte ställa upp i slamkvalet nu på fredag, den 8 april. Jag är förkyld och trött och behöver ha en smula ledigt från estradpoesin innan Borås Open en vecka senare. Det hör antagligen till saken att Rauli tänker tävla. Jag måste anstränga mig för att kunna slå honom, och jag vill absolut inte ha stryk av en kollektivkompis. Samma gäller för Albin, som kanske också tävlar på fredag.

Jag hoppar också av min planerade läsning i Stehag med Ordkommissionen imorron.

Nu något helt annat: Jag såg i dagens DN att 18-åriga män från Haparanda är den grupp som med minst sannolikhet i hela landet kommer att läsa på högskola: Bara 16 procent.

Jag upplever någon sorts skadeglädje, eller möjligtvis en känsla av bekräftelse. Kanske har jag inte förlåtit min gamla hemort.

 

Den 1/4 2005: Enligt Computer Sweden idag bjuder Antipiratbyrån på lagliga, gratis nerladdningar under ett dygn för att förbättra sin popularitet. Gå in på antipiratbyran.se/downloads.

 

Den 27/3 2005: Påsken i full gång. Jag firar inte påsk, vare sig av kristna, judiska eller uråldriga hedniska anledningar. Och till skillnad från Julen ger mig Påsken inga persoliga vibbar av tradition. Ingen mysångest, alltså. Jo, jag fick antagligen påskägg när jag var liten, men det måste ha kommit bort på vägen. Ett par nätter utan tidningsutdelning gläds jag åt, dock.

Jag fick stryk av Niklas Åkesson i slammet i fredags. Ingen skam i det. Vem som helst kan få stryk av Niklas Åkesson. Det innebär dock att jag inte kvalat till SM än. Jag försöker igen den 8 april.

Mycket trevlig stämning var det, och många skickliga slampoeter. Poäng till toastmastern Carl för att han gjorde skräniga ungdomar i publiken (Hej Signe!) till sidekicks.

Skönt att vintern börjar ta slut. Jag äger bara en mössa, och den är ful.

 

Den 22/3 2005: Idag sitter jag och är otrevlig jurymedlem i Extrem Poetfabrik 2005 och på fredag tävlar jag lokalt i Poetry Slam. Spännande! För mig om inte annat. Kom och se!

 

Den 15/3 2005: Dagens ungkarlsmat (som jag lagade igår, egentligen): Couscous med sommargrönsaker. Stek de frysta sommargrönsakerna (gröna bönor, morot och blomkål, leta fram en billig påse i din lokala frysdisk) i olja. Krydda med curry, vitlökssalt, cayennepeppar och vanligt salt. Var försiktig så att det inte blir för starkt. Sänk värmen medan du gör couscous. Strö färdigriven gratängost över grönsakerna när de är klara. Låt smälta en aning innan du stjälper över det i couscoustallriken. Mums!

Curryn är antaligen den viktigaste av kryddorna. De andra kan bytas ut mot nåt annat du råkar ha hemma.

Är du inte bekant med couscous tidigare? Dags at bli det nu. Det är ungefär som pulvermos. Extremt snabblagat om du har en vattenkokare. Du gör couscousen i samma skål eller djuptallrik som du äter ur.

Ny text på Tupplur! Ursprungligen en Upsala Nya Tidning-krönika. Ni som var på första upplagan av Samans heltrevliga Ord som flyger-kväll på Inkonst för ett par fredagar sedan hörde mig kanske framföra den. Läs den innan vintern slutar!

 

Den 8/3 2005: Internationell kvinnodagen idag. Grattis! Säger man så? Eller kanske: "Krossa patriarkatet!" Fast jag är mer för att analyera patriarkatet. Nä, inte patriarkatet - männen. Fast det blir inget bra slagord.

Jag gillar inte slagord som går ut på att krossa saker. Låter så våldsamt. Kvinnodagen får poäng, däremot.

Se gärna fråga fyra i Den tredje av alla tipsrundor. Svaren finns på den här sidan.

Jag vill ha en internationell dag för män mot patriarkatet, eller mycket hellre en dag för alla människor mot biologiska och samhälleliga mekanismer som dikterar våra liv på ett negativt sätt. Det blir mycket text som ska in på en rad eller i en ruta i kalendern.

Nu underhållning! Gester till musik och en japansk förslösad ungdoms färdigheter.

 

Den 3/3 2005: Har anmält mig till Borås Open, estradpoesitävlingen. Känns lite fatalt. Ödsligt, liksom. Jag kommer att kämpa mot några av Sveriges bästa estradpoeter, såvitt jag vet kommer ingen jag känner närmare att vara där och supportera mig, och jag måste ha åtminstone en fjärdeplats för att inte gå i rejält med förlust på resan. Jösses, det låter riktigt dumt när jag framställer det så här.

Det här är roligare: Bilder från vår berömda lägenhetsfest, tagna av vår bartenderfotograf Palle.

Vi ses på Inkonst imorron! Kanske läser jag en dikt och får ett glas.

 

Den 28/2 2005: Mycket lyckad fest i lördags. Hur många kan ha varit här som mest? 50? Hur många passerade genom lägenheten under kvällen?

Stort tack till Palle som bemannade baren och Mats som gjorde en stor muralteckning av Kiss på köksväggen!

36 personer deltog i årets upplaga av den berömda tipsrundan. Var du en av dem? Inte? Vill du ändå ta del av vår visdom och vår partystämning? Läs mer om Den tredje av alla tipsrundor!

Imorron fyller jag 32. Grattis till mig!

 

Den 26/2 2005: I går skrev DN:s recensent Jonas Thente om onlinerollspelet World of Warcaft:

"Så jag står och hukar i en skog där det alltid är skymning. Jag hör havet bakom mig. Framför mig ser jag skuggan av ett kattdjur på jakt. Då ropar någon 'omg does this game totally fucking rock or wot". Det betyder ungefär 'För tusan, kamrater, är inte detta ett särdeles fantastiskt spel'."

Det är roligt med språk.

Nej, jag spelar inte WoW själv. För lite tid och pengar.

 

Den 22/2 2005: Jag har just fyllt i en blanket för utträde ur Svenska kyrkan. Jag passade på att också fylla i en enkät om varför jag vill utträda. Det kändes konstigt att kryssa i "Religiösa skäl" med tanke på att jag inte är religiös. Det borde vara olika rutor för "Jag håller inte med er framtställning av treenigheten och det kommande fredsriket" och "Jag har varit sekulär i närmare femton år". Men visst, det är deras enkät.

Jag vill tillägga att även om jag som sekulär anser att en religiös tro är en dålig grund att bygga en livsåskådning på, så har jag nån sorts respekt för den ödmjukhet som ofta syns hos Svenska kyrkan. Jag skulle bli väldigt irriterad om de sa att jag byggde min livsåskådning på en dålig grund.

Är du med i kyrkan fast du inte är kristen? Info om utträde finns här.

 

Den 21/2 2005: Trevliga kulturkvällar i helgen, och en trevlig lägenhetsfest.

Jag såg just ett teveinslag om Anna Ternheim. Hon verkar supertrevlig. Och hon låter bra. Och är snygg. Visste ni att hon ger 40600 träffar på Google just nu? Daniel Bernhoff ger för övrigt 172 träffar, varav 33 unika. Inklusive försvunna sidor.

Vi ska ha fest på Kollektivet Ensam på lördag. Vi bjuder alla våra bekanta och deras vänner i sin tur. Om du känner att du tillhör den här gruppen men inte blivit bjuden är det antagligen för att jag inte har din aktuella mejladress och/eller att jag inte har den blekaste förhoppning om att du ska lyckas ta dig till Malmö. Hör av dig om du vill komma och behöver vår adress!

 

Den 15/2 2005: Jag har nämnt det tidigare, och nu påminner jag er: Nu på fredag den 18/2 läser jag med Ordkommissionen på Café Barbro, Norra skolgatan 10A.

Poeterna Per Alvsten, Linneá Horner och Andreas Möller framträder också. Musik framförs av Professor Kalkyl,
Nikka Blue, Hösomflös & Jonny Kock. Fritt inträde. Fika. Programmet börjar 19.00.

Och dagen efter, lördagen den 19/2 läser vi, det vill säga Ordkommissionen, under en intensiv halvtimme på festivalen Enkidu, också detta på Café Barbro. Vi går på scen 18.30. Lördagen kostar 70 kronor, och för 120 får man komma in på söndagen också.

Min bror fyller 34 idag. Ha den äran!

Jag har just skummat igen om mina blogganteckningar nedan. Jag verkar vara en trevlig person. Egotrippad men trevlig.

 

Den 15/2 2005: Nu har jag sett alla avsnitt av Buffy the Vampire Slayer. Lite sorgligt. Nu måste jag komma på nåt annat att göra när jag stigit upp, när jag äter och innan jag går och lägger mig. I alla fall när jag sett allt extramaterial också.

Buffy tillhör en liten klick verk som fått mig att se med nya ögon på ett nytt medium eller en ny genre. Enstaka avsnitt kan kännas mediokra om de tas ur sitt sammanhang, men som helhet hamnar tv-serien bredvid Neil Gaimans Sandmanepos, Kurt Vonneguts Slaughterhouse 5, Erik Granströms Den femte konfluxen (både rollspelsmodulerna och romanen Svavelvinter), Per Nilssons Hjärtans fröjd, William Goldmans The Princess Bride, The Matrix (första filmen) och spel som Thief, Starcraft, Max Payne, med mera.

Apropå bra saker: Det här är kanske snyggast på internet just nu.

 

Den 10/2 2005: Min allvarliga, privata notering från slutet av januari visade sig vara FALSKT LARM! Ett missförstånd på grund av tidigare oro i kombination med språkförbistring och övertolkning. Tjejen i fråga lever och mår bra.

Jag vill be alla jag hunnit prata om det här med om ursäkt samtidigt som jag vill tacka varmt. Ni är väldigt kloka och snälla. Jag tror att jag lärt mig saker.

Nu ska vi inte bara ha sånt. Besök Hapland för en liten stunds pysslande!

 

Den 1/2 2005: Om du kommit hit på grund av min krönika om The Star Wars Kid i Upsala Nya Tidning är det den här sidan jag hämtat mina något slarvigt återgivna fakta från. Som sagt var, sidan är dåligt underhållen, men besök gärna för mer info.

Passa på att se dig om här, förresten. Säg gärna till om du hittar nåt du gillar.

Om nån oroar sig för mig efter den förra bloggen vill jag säga att jag är på bättre humör idag. Rauli har kommit tillbaks till kollektivet efter en resa och sagt kloka saker. Rauli är bra. Rekommenderas. Här är hans egen sida.

 

Den 30/1 2005:

Idag är min blogg väldigt privat. Ni får förlåta mig.

Det är dåligt just nu. I dagarna har jag fått reda på att en gammal bekant tog sitt liv i somras. Vi sågs bara en gång, för nästan fem år sen, och vi hade mejlkontakt vid några tillfällen. Vi hade inga gemensamma vänner, så det dröjde innan jag fick besked.

Det känns dåligt nu, som sagt var. Jag klarar mig, men jag ville berätta det här så att ni vet varför om jag verkar nedstämd.

 

Den 28/1 2005: Tillägg till den förra noteringen: Din placering i Lore Sjöbergs geekhierarki är inte avgörande för din karma eller dina segerpoäng. Jag vågar tro att både de som skriver erotisk fanfiction i Star Trek-miljö med alla karaktärer utbytta mot gulliga pälsdjur samt placerar in sig själva i handlingen och de som inte alls hamnar på skalan kan vinna min passionerade beundran. Puh, lång mening.

Idag har jag promenerat i pildammsparken i stark vintersol. Sånt kan jag göra när jag är precis så sjukskriven att jag kan röra mig obehindrat horisontellt men inte springa i trappor nattetid.

Här är en ny text!

Säsong fem av Buffy är ohyggligt mörk. Kommer Tara att bli bra? Mitt hopp är svagt men innerligt.

 

Den 26/1 2005: Äsch, jag ska inte alls blir översatt till arabiska. De måste ha räknat på tryck- och översättningskostnader. Nå, jag tror att det blir kul ändå på festivalen.

Här är något för Sagan om ringen-nördar. Två delar, ett och två. Bra exempel på vad man kan göra med giffar, också. Ah, i det här fallet är man tillräckligt nördig om man sett filmerna.

Apropå det: Var hamnar du i geekhierarkin? Själv är jag rätt högt upp, fast jag kvalificerar mig på tre parallella spår, som video gamer, sience fiction television fans (med Firefly, och Buffy borde också räknas) och som skribent. Frågan är om jag borde ligga ovanför Sience Fiction Literature fans, med publicerade noveller och som speldesigner.

Och här hade jag tänkt ge er en länk till en snygg sak som inte relaterar till genrefiktion, men jag hittar den inte. Återkommer.

Jag har normal dygnsrytm nu, alltså jämfört med resten av världen. Tjoho!

 

Den 19/1 2005: Knäet klarar inte trappor just nu, så nu är jag sjukskriven för första gången någonsin. Det känns lite spännande. Synd att min dygnsrytm också pajat.

Den 18/2 läser jag ihop med Ordkommissionen, lång poesi- och musikkväll på Café Barbro/Ungdomens hus i Malmö. Och dagen efter har vi en halvtimme på den arabisk-svenska festivalen Enkidu, också på Undomens hus. Våra texter ska finnas i tryck i programmet. På svenska och arabiska!

Usch, trött nu.

 

Den 7/1 2005: En vardag i det nya året. Som tidigare delar jag ut tidningar, designar spel för Aescapia, skriver, planerar läsningar. Nytt är att jag snöat in på Buffy the Vampire Slayer. Hoppas ingen ni känner drabbats av tsunamin.

Jag behöver göra en tonårsrevolt. Försöker komma på ett sätt att göra det utan att såra nån allvarligt och utan att be om ursäkt. Var är alla mina stiftpennor?

Det var länge sedan jag lade ut någon ny text på sidan. Ändring i det nu! Smultron är tillbaka, och jag har glädjen att bjuda på tupplurpremiär för Om lusten och naturen, som jag läst på olika scener under hösten och vintern. Läs och gråt!

 

Till ännu äldre nyheter

 

ToTupplur: English edition
Bloggeliblogg
Saker jag skrivit
Om och med spel
Vem bor här?
Schysst bild- och textprojekt
Skriv till mig!
Blogg
Texter
Spel
Profil
Foton
Kontakt
Länkar
Surfa lugnt
Nyheter
Gästbok
Nytt om Tupplur och mig
Vad är Tupplur?
Om Tupplur